donderdag 8 juni 2017

8 juni. Ceske Budejovice.

Vandaag weer prachtig weer. De Franse campers vertrokken al vroeg. Wij konden heerlijk in het zonnetje ontbijten en koffie drinken. Achter ons staan ook Friezen. Koekenbakker Jorritsma uit Rinsumageest die een bakkerij in Dokkum heeft iets verder dan de v.m. CTS bij de brug. Bekend van de oranjekoeken.
Vanmiddag zijn we naar Ceske Budejovice (Budweis) gegaan waar we de laatste jaren niet meer waren geweest. Een stad zo groot/klein als Leeuwarden en bekend door haar fameus bier. Budweizer! In het centrum van de stad een enorm plein omgeven door arcades. Het is te groot om gezellig te zijn. Eén van de oudste gebouwen is het v.m. Dominicanerklooster aan de rand van de binnenstad aan de rivier. Een prachtige kerk waar later een losstaande toren bij is gebouwd. Ook de kloostergebouwen zijn nog intact inclusief de kloostergangen. We zijn ook nog even in de (bescheiden) kathedraal geweest om het orgel te fotograferen. Om 17.30 uur waren we weer op de camping voor het 'mooiste uurtje'. Voor ons staan twee grote de Waard (?) tenten.
Typisch Boheems landschap.

Dominicanerklooster aan de Moldau.

Preekstoel en orgel

Interieur Dominicanerkerk

Kloostergang Dominicanerkerk.

Kathedraal en zwarte toren.

Orgel kathedraal.

Stadsplein met fontein.

Stadhuis

het softijsmeisje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

19 juni. schoonmaken en een tripje naar Bad Zwischenahn.

Vroeger ging ik wel eens met m'n ouders naar een goede kennis van mijn vader (met Groninger achternaam) n.l. Herr Bolt. Die woonde in Ba...