donderdag 15 juni 2017

15 juni. Naar Potsdam.

Vanmorgen om tien over negen vertrokken vanaf camping Auensee in Leipzig. Binnendoor via de S1 naar Wiedemar en daar de A9 genomen. Aan het eind van de A9 richting westen (Magdeburg) gereden via de A10. Na een paar km bij uitrit 20 van de weg afgegaan en via Glindow en Werder naar Potsdam gereden waar we om 11.15 uur arriveerden op camping Sanssouci. We werden aalerhartelijkst welkom geheten door mede-eigenaar Dieter Lübberding en zijn trouwe cheffin Frau Kuhnemund die we voor het eerst in 1990 troffen. De toiletgebouwen zijn gemoderniseerd en werkelijk prachtig geworden maar dat mag ook wel want ze zijn niet goedkoop en doen niet mee aan kortingactie's van de ANWB of ACSI! Desalniettemin is het er druk. Voor hun website klik hier.
We hebben een leuke plek uitgezocht aan de DDR Promenade met een beetje uitzicht over het grote meer genaamd Templinersee. Vanmiddag zijn we naar Caputh gefietst waar ooit Albert Einstein woonde en Joseph Goebbels een buitenverblijf had. Ook nu nog is het de woonplaats van de rijken van Berlijn.

Onze plek.

De DDR-Promenade.

De Templinersee.

Het pontje in Caputh.

Caputh.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

19 juni. schoonmaken en een tripje naar Bad Zwischenahn.

Vroeger ging ik wel eens met m'n ouders naar een goede kennis van mijn vader (met Groninger achternaam) n.l. Herr Bolt. Die woonde in Ba...